Jeugddienst

Jeugddienst Herne
Centrum 17
1540 Herne
02 397 11 63
fax: 02 397 11 68
jeugd@herne.be

De jeugddienst is verantwoordelijk voor het ondersteunen van het gemeentelijk jeugdbeleid.

De jeugdconsulent staat in voor de werking van een onafhankelijke jeugdraad bestaande uit niet-georganiseerde jeugd en leden van de  verschillende jeugdverenigingen uit Herne.

De jeugddienst organiseert regelmatig activiteiten voor kinderen en jongeren in samenwerking met de jeugdraad, de jeugdregio Pajottenland, de sportregio of met interne diensten (cultuur, sport). In het verleden stonden op het programma: het Gotcha-spel, sportstages, avonturendag, jeugdsportival, de Gala-avond, de dag van de jeugd, een uitstap naar de Ketnet-studio's, culturele uitstappen, de Buitenspeeldag enz..

De jeugdconsulent zetelt in de jeugdregio Pajottenland. Samen met de jeugdconsulenten van Galmaarden, Bever, Pepingen, Gooik en Lennik wordt er 2-maandelijks vergaderd over het reilen en zeilen in het Pajottenlands jeugdbeleid. De grootste agendapunten zijn het fuif- en drugsbeleid. De jeugdregio plant om een gezamenlijke activiteit te organiseren in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant.

De jeugddienst wil eveneens zorgen voor speelruimte in elke deelgemeente. Speeltuintjes, speeltoestellen en skatemogelijkheden voorzien, staan hoog op de agenda van de jeugddienst. De volgende uitdaging is het openen van een speelbos!